Milieubewuste keuze

Fairwooth een milieu bewuste keuze

Naast esthetische eigenschappen heeft hout van nature ook praktische eigenschappen, waaronder een goed isolerend vermogen. Een eigenschap die steeds meer waarde krijgt nu de wens toeneemt om het energieverbruik terug te dringen. Ook daarom is Fairwooth een goede en milieubewuste keuze.

Houtkap vormt de grootste bedreiging voor het tropisch regenwoud, een voor de aarde zeer belangrijk ecosysteem. Om die reden verdient tropisch hardhout een eerlijk alternatief. Fairwooth is in de meeste gevallen gemodificeerd vurenhout uit verantwoord beheerde, Scandinavische bossen. In die bossen zijn aanplant en kap in balans.

Meer lezen

Milieuverantwoorde stabiliteit

Fairwooth heeft een 50% betere vormstabiliteit dan onbehandeld naaldhout bij blootstelling aan weersinvloeden. Deze verbetering wordt bereikt door een 100% milieuverantwoorde warmtebehandeling. Omdat Fairwooth minder werkt, werkt het praktisch beter.

Fairwooth hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en wordt
geleverd met milieucertificaten zoals PEFC en FSC. Thermische verduurzaming geeft Fairwooth standaard duurzaamheidsklasse 2 (15 - 25 jaar). Daarmee is het een eerlijk alternatief voor tropisch hardhout.

Meer lezen